Varmecheck i Bjerringbro og Ulstrup?

Thursday, April 7, 2022

Kan man få varmecheck i Bjerringbro og Ulstrup?

 

Hvis du er særligt hårdt ramt af stigende udgifter til varme, har regeringen og en række partier i Folketinget besluttet, at give støtte til de forhøjede udgifter gennem en såkaldt varmecheck, der udbetales af staten.

Varmechecken er en målrettet økonomisk støtte til de husstande, der er hårdest ramt af prisstigningerne på varme. Den udbetales automatisk, og du skal derfor ikke ansøge om den hos GUES eller hos kommunen.

For at komme i betragtning skal du opfylde bestemte økonomiske kriterier og bo i et område, hvor gasandelen i fjernvarmen er på mere end 65 procent eller en kombination af gas og varmepumper, som giver samme prisstigninger.

Hos GUES stammer produktionen at varme udelukkende fra gas og varmepumper, så GUES i både Ulstrup og Bjerringbro figurerer på Energistyrelsens liste over fjernvarmeforsynede områder hvor husstande der opfylder de stillede krav til husstandsindkomst, kan få varmehjælp.

Bemærk at Gudenådalens Energiselskab ikke er involveret i udbetalingen af varmechecken eller i vurderingen af, om du er berettiget til støtte.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har den 30. marts udsendt en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår:

”Regeringen og aftalepartierne bag varmechecken er enige om at løfte varmechecken fra 3.750 til 6.000 kr. skattefrit. Samtidigt øges indkomstgrænsen for årlig husstandsindkomst fra 550.000 til 650.000 kr. Omkring 419.000 hjem forventes nu at modtage den højere check.”

Vi henviser til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvis du har yderligere spørgsmål til ordningen. Læs pressemeddelelsen via linket herunder.

https://kefm.dk/aktuelt/nyheder/2022/mar/over-en-milliard-kroner-til-oeget-varmehjaelp